Skip to content

Aktuelno

NOVA PEKARA - U SVE SE MEŠA

[wowslider id="20"]

SAJAM PEKARSTVA, ITALIJA - 2017.

20. januara 2017. godine predstavnici Nove Pekare zaputili su se ranom zorom put Riminija, na dugo očekivani sajam pekarstva, poslastičarstva, kafe i sladoleda. Slatko, slano i za naše ukuse dobro gorko.


Sajam svetskih razmera, mi puni znatiželje i iščekivanja. Ali put je dug. Naš je bio neobičan, ono što je u jednom trenutku bila prepreka, savladana, postala je predmet šale ostatak putovanja.  U kasnim večernjim satima stigli smo u Rimini, grad na moru, bez semafora, u kome je sve rešeno kružnim tokovima. Nema čekanja, nepotrebnih zastoja, saobraćaj glatko teče. Nama u Srbiji baš to nedostaje, kada bi mogli samo da kopiramo već dobro isprobano!


Dočekao nas je prijatan recepcionar, uzeo pasoše i rekao da nam je zapravo komšija. Makedonac? "Ne, ali nisam sa KOSOVA!", kao da se branio. A fin neki momak, sestra mu se udala za Italijana, pa eto i njega tu. Čudna je ova naša, komšijska, svetska politika, ne treba je slušati, štetno deluje na narod.


I onda je usledio odmor, trebalo je napuniti baterije za veliki dan. Sutra smo shvatili da ne bi bilo loše da smo na punjaču ostali još koji sat, jer trebalo je toliko toga videti, slikati, probati, osetiti...


SIGEP RIMINI FIERA - oprema, slatkiši u mogućim i nemogućim oblicima, pica, peciva, kroasane, aparati za kafu - viđeni i novi, kafa, sladoledi, izlaganje, rasveta, slogani, dizajn, takmičenja za juniore i seniore...hoćete još...imam bolju ideju. Pogledajte. I naravno, uživajte.

[wowslider id="14"]

[wowslider id="16"]

Ocena: 10

Preporuka: topla